Visie | Flexhome FH1
Flexhome FH1 is de eerste verplaatsbare woning ter wereld die voldoet aan alle eisen die er gelden voor grondgebonden woningen. Een ware revolutie in de woningbouw!
14996
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14996,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Onze visie

De woningmarkt heeft een drastische omkeer gemaakt sinds de 21e eeuw. Het overgrote gedeelte van onze woningvoorraad in ons land is destijds ontworpen met de gedachtegang dat het decennia lang in gebruik zou worden genomen.

 

Het tegendeel wordt nu bewezen, diezelfde woningen gaan nu tegen de vlakte of hebben te maken met een structurele leegstand door de veranderingen die zijn ontstaan in onze samenleving. Woningcorporaties zitten met hun verouderde woning voorraad. Slopen of alwéér renoveren?

De oplossing

Hoe zou het zijn om een woning te creëren die op deze problemen het antwoord kan bieden? Een woning die kan worden gemaakt wanneer de nood hoog is maar tegelijk ook bewoonbaar kan blijven voor een langere periode. Een woning die ook betaalbaar is voor starters, en huisvesting kan bieden aan diegene die behoeften hebben aan een vaste huisvesting.

 

Met deze zaken in het achterhoofd zijn we begonnen aan het ontwerpen van een woning die aansluit op de vraag van nu. Het resultaat… een woning die verplaatsbaar is, eentje die flexibel is en in het plaatje van nu past. Een woning die ook een grondgebonden woning is.

Waarom Flexhome FH1?

Tijdens de vluchtelingencrisis in 2015-2016 is Nederland geconfronteerd met een enorme vraag naar snel inzetbare woonruimte voor  vluchtelingen met een verblijfstatus. Deze extra vraag kwam boven op de vraag voor betaalbare woningen voor starters en jonge gezinnen en wisselvallige bewegingen in de woningmarkt.

 

Dit maakte duidelijk dat naast grondgebonden woningen behoefte is aan woningen die uit krimpgebieden kunnen worden weggenomen, en woningen die snel inzetbaar zijn in gebieden met een toenemende vraag naar betaalbare woningen.

VRAGEN OF MEER INFORMATIE? WIJ HELPEN U GRAAG VERDER…